Две обществени трапезарии в Разград отварят врати утре

обществена трапезария в разград
Обществена трапезария в Разград ще отвори врати отново в началото на октомври, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.За шеста поредна година нуждаещите се ще получават безплатна храна в сградата на Домашния социален патронаж в града.

Услугата се финансира от Фонда „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, с който общината е подписала договор в края на септември. Общата стойност на проекта е 7245 лева.

Топла храна за обяд, включваща супа, основно ястие и хляб, до края на декември ще получават 50 души с нисък минимален доход, доказана липса на доходи и на близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни възрастни и деца.

На територията на община Разград топъл обяд за социално слаби жители на общината ще предоставя и трапезария към ресторант „Акансу“, допълват от общинската администрация.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.