„Автобустранс“ държа пътници 3 часа на шосето

автобустранс

Поредният инцидент с неизправен автобус на фирма „Автобустранс“ остави пътници за София да чакат три часа на пътя.
Случката е от събота.

Публикуваме част от разказа на потърпевш пътник:

[quote style=“1″]Малко преди да излезе от Велико Търново, шофьорът спря и започна да отваря капаци, да човърка с отвертка, да развива болтове. Оказа се, че има проблеми с охлаждането, но въпреки това автобусът потегли отново.

След около 40 км преминаващ водач на камион му даде знак да спре – видял е пушек. При поредното спиране всички пътници слязоха и шофьорът на автобуса се обади някому по телефона.Накрая каза: “Не можем да продължим, изпращат ни друг автобус.”

Надеждата бързо бе попарена, защото “спасителят” бе пратен чак от Разград. На въпросите защо не потърси фирма от Велико Търново или Севлиево, водачът на автобуса каза, че решенията ги вземат други.

Обяснението пътниците си дадоха сами – фирмата не иска да плаща за допълнителната услуга, както правят почти всички играчи в бранша. Предпочитат да се спасяват със собствени сили.

Запитан на колко години е повреденият автобус, шофьорът отговори, че е регистриран през 2007 г., но не знае кога е произведен. За последен път е минал технически преглед на 17 юни 2014 г.

Две от пътничките бяха пред инфаркт, защото гонеха полети за Испания и Германия.

Другият автобус от Разград дойде след 3 часа, когато вече се бе стъмнило и успя да придвижи пътниците до столицата чак към полунощ.[/quote]

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.