“Забавното лятно четене” посети Разград

Забавното лятно четенеСлед официалното откриване на инициативата ”Забавното лятно четене” 2014 в град Русе, дойде ред и на Разград – вторият град от националното турне.

Малките любители на книгите посрещнаха с ентусиазъм всички гости. Събитието бе открито от детска вокална група от музикална школа „Илия Бърнев” при народно читалище „Развитие 1869”.

Официални гости на тържеството бяха г-жа Милена Цанева, председател на общинския съвет в Разград и г-жа Павлина Стаменова, българска поетеса. Те получиха своите значки като посланици на „Забавното лятно четене”.

„Мишката няма да унищожи книжката, деца, четенето ще развие вашата фантазия и ще ви позволи да общувате много по-добре. Книгата ни дава всичко – отношение към езика, към света като цяло и отношение към хората. Бъдете винаги с широко отворени очи, деца, пожелавам ви да сте много любознателни, здрави и щастливи и лятното ви общуване с книгите да бъде истински забавно!“, завърши г-жа Цанева.

От името на медийна група Investor и ЧЕЗ – България, Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg връчи ваучер на стойност 200 лв. за закупуването на книги за детския отдел на регионалната библиотека в Разград.

Малката госпожица Мария Божидарова от Центъра за работа с деца с ръководител Свилена Дечева, изпълни песента на Роси Кирилова „Боса по асфалта“. На събитието чухме и част от творчеството на една малка писателка – Мартина Тодорова от клуб „Репортери“ с ръководител г-жа Веселина Йотова, която прочете своя разказ „Крилати мечти“. Стефани Василева, в 7-ми клас от същия клас, представи своя разказ „Чудното пътешествие“.

Мария Дуковска разказа малко повече за кампанията „Забавното лятно четене“ и обяви новия елемент за тази година – литературен конкурс за деца – кратко есе, стихотворение или разказ.

Станко Мечков от 3Б клас отговори на въпрос от „Патиланци“ на Ран Босилек, за да бъде да демонстриран как работи читателския дневник. След това децата се запалиха и започнаха масово да отговарят правилно на въпросите от читателския дневник.

Град Разград даде своята сериозна заявка за участие в „Забавното лятно четене” 2014 и се закани, че ще спечели призовото място тази година!

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.