Заловиха 200 литра нелегален алкохол в заведение в Разград

ракия
Снимка: ОД на МВР-Разград

Алкохол с неизяснен произход и без бандерол конфискуваха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съобщиха от ОД на МВР-Разград.

След извършена на 21 ноември проверка в кафе-аператив в района на ж.п. гара – Разград, служители от „Икономическа полиция” установили разпространение на високо алкохолна напитка с неизяснен произход без акцизен бандерол – 76 литра.

Измереното в Митническо бюро – Разград действително алкохолно съдържание сочи, че съдържанието варира между 43 об.% и 63,7 об% алкохол. В последствие след извършено претърсване в дома на 60-годишния собственик на заведението Л.П. и в прилежащото към него избено помещение се установи, че той държи на склад още 124 литра алкохолна напитка с неизяснен произход без акцизен бандерол.

След измерване на действителното алкохолно съдържание, уредът отчел , че съдържанието варира между 41 об.% и 51,2 об% алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до три години и глоба до десеткратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.