Лудогорец стартира първенството със шокираща загуба от новака Любимец

Лудогорец Разград  Новакът в „А“ група Любимец сътвори истинско чудо  и победи шампиона Лудогорец Разград още в първия си мач в елита с 1:0.

Единственият гол в срещата отбеляза Семир Аесс в 10-ата минута, след като се възползва от колективна грешка в защитата на „Орлите“ и със силен удар отблизо опъна мрежата зад Стоянов. В 17-ата минута Майкъл Тевия можеше да отбележи втори гол за Любимец, но ударът му премина над напречната греда.
Постепенно шампионите се посъвзеха и изравниха играта, но не успяваха да стигнат до голово положение. До такова се стигна чак в 41-та минута, когато ударът на Кишада нацели горната греда.
Още със започването на второто полувреме на срещата  Лудогорец притисна домакините в собствената им половина. Пред вратата на Любимец бяха пропиляни няколко положения за гол. В 73-та минута на мача за грубо нарушение от игра бе изгонен Козмин Моци.
Футболистите на Любимец също пропуснаха две чисти положения за гол през второто полувреме.
До края на срещата до гол не се стигна.
Лудогорец изигра изключително слаб мач и заслужено загуби. Голяма част от играчите не подходиха сериозно към срещата и се разхождаха по терена. Поведението им е доста странно, предвид добрите условия, които ръководството на клуба е осигурило на състезателите.
Треньорът Ивайло Петев заяви, че поведението на играчите му е било необяснимо и го отдаде на грандоманщина, която е обзела футболистите.
„Изключително слабо представяне на нашия отбор. Това е необяснимо и за мен. Допуснахме елементарна грешка при първото влизане, вкараха ни, после имахме 2-3 ситуации, не вкарахме. Но малко ме учудва поведението на моите играчи в този мач. В случая няма какво да направя, лошото е, че се представихме много слабо. Не им прави чест, по този начин не можем да победим и юноши. Някаква грандоманщина е обзела нашите играчи и едва ли не чакат съперника сам да се бие. Не ме интересува какво заглавие ще напишат, не обръщам внимание на тези неща. Тревожно е състоянието. Това си пролича в днешната среща и загубата в Слован в края“.
Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.