Спряха от движение нелегални таксита

даи   Специализирана полицейска операция бе проведена на 12 юни и 13 юни сутринта на територията на община Разград.

Основната цел на съвместните действия на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и Областен отдел “Контролна дейност – ДАИ” бе проверка на нелегални таксиметрови автомобили, извършващи обществен превоз на пътници срещу заплащане.

По време на операцията на 12 юни е установен един автомобил, неотговарящ на изискванията за превоз, но извършващ такъв от село Езерче за град Разград. Колата е “Рено Меган” със син цвят, управлявана от 48-годишния Х.Х. от Езерче. Във връзка с това в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство по чл.324, ал.1 от НК и водачът е задържан за срок от 24 часа. От страна на ДАИ на водача е съставен акт , за който предвидената административно-наказателна отговорност е глоба в размер на 1 500 лева. Автомобилът е спрян от движение за срок от 6 месеца.

На 13 юни е установен друг автомобил, извършващ нерегламентиран таксиметров превоз на пътвици от село Голяма вода и село Самуил за град Разград.Автомобилът с марка “Фолксваген Голф” и бял цвят е управляван от 51-годишния Ш.Х. от село Голяма вода. Във връзка с това в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство по чл.324, ал.1 от НК. Санкцията отново е глоба от 1 500 лева и спиране на колата от движение за срок от 6 месеца на наказателен паркинг.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.