Трудова злополука в завод „Амилум“ в Разград

злополука в амилум   52-годишен мъж пострада при злополука в новостроящият се производствен цех на фирма “Амилум България”, информираха от РДВР- Разград.

Инцидентът станал около 12 часа на 24 октомври. Монтажникът към фирма “Енергомонтаж-2008” – град Бургас развивал метална тръба, която се откачила и го ударила в областта на главата. С.Й. е настанен под наблюдение в Хирургично отделение на Разградската болница, без опасност за живота.

Уведомена е Инспекцията по труда.

По случая е образувана проверка по чл.136, ал.2 от НК.

Надяваме се , че този път ръководството на „Амилум“ ще отрази злополуката на информационните табели на входа на завода, показващи няколко години без злополуки, а не да прикрие случая, както стана преди около месец, когато човек остана с размазан пръст на крака.

Нека шефът на „Безопасност на труда“ в завода да си върши съвестно работата, а не да си носи снимката с размазания пръст на работника в GSM-а и да преследва единствено влизащите в „Амилум“ шофьори на камиони и бусове.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.