От 7 август караме с включени фарове през деня

фарове Разград   От вторник 07 август 2012 година всички автомобили трябва да се движат целогодишно  с включени светлини през деня.  Глобата за нарушителите ще бъде 50 лева.

Тогава влизат в сила измененията в Закона за движение по пътищата.

До момента  движението с включени светлини през светлата част на денонощието беше задължително само за периода от 1 ноември до 1 март.

Парламентът прие и текст, с който задължи велосипедистите да ползват светлоотразителна жилетка извън населените места през тъмната част на денонощието и при намалена видимост.

Има и други промени, с които ще трябва да се съобразяваме. При отказ да бъдем проверени с дрегер, ще плащаме 2000 лева. Ако бъде установено, че имаме концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително ще бъдем лишавани от право да шофираме за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 500 до 1 000 лева.

Преминаването на червено или неправилно преминаване по пешеходна пътека ще ни струва 200 лева и право да караме за месец. Глобата за неправилно пресичащите пешеходци също скача от 10 на 50 лева.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.