Заловиха 2,840кг хероин в Разград

При специализирана акция в Разград,проведена на 18 и 19 юли, заловиха 2.84кг хероин.

Операцията е проведена от ГДБОП в сътрудничество със  служители на ОДМВР-Разград и представители на американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА.

хероин в разград
Снимка: Пресцентър МВР

В  момента на предаване на доставката са задържани трима мъже с богато криминално минало  – Б.И. /49 г./ от с.Зарица, Силистренско , Е.Х. /26г./ от Разград и  Р.Т. /36 г./ от с. Окорш , осъждан във Федерална република Германия.

Днес състав на Разградския окръжен съд остави в ареста 49-годишния Бейхан Садула Ибрям от силистренското село Зарица.

Съдът наложи постоянна мярка „Задържане под стража“, тъй като има достатъчно основания да се смята, че той е извършителят на тежкото престъпление – притежание и държане на наркотици с цел разпространение. В специален тайник в неговия автомобил са били намерени 2,84 кг хероин. Колата е била закупена преди една седмица, а тайникът е бил изработен след това, обясни окръжният прокурор Огнян Дамянов. Бейхан Ибрям е осъждан многократно за други умишлени престъпления и съдът счете, че има реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.