Сняг блокира Разград и страната

зима разград  Обилен снеговалеж, придружен с вятър скова Разград и областта.

На места в региона има преспи от по 2 метра, а част от водачите   се движат без вериги. ТИР-овете се отклоняват на 4 места за паркиране: край Цар Калоян, в Осенец, до „Пътконсулт“ и до кантона до село Бели Лом.

Обявен е червен код за опасни метеорологични явления.  Преведено, това означава, че на път трябва да тръгват наистина само онези, на които е крайно наложително. И че трябва да са подготвени за изпитанията на пътя- автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Препоръчва се на гражданите да тръгват на път със зареден мобилен телефон и вода.

Пътната обстановка в Разградска област продължава да е усложнена.

Въведоха пълна забрана за движение на товарни автомобили в Разградска област,по-късно въведоха и изискване към водачите на леки автомобили задължително да са с вериги. На изходите на населените места са изградени КПП-та, които предупреждават водачите за въведените забрани.

В училищата в областта утрешният ден е обявен за неучебен.

 

 

 

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.