Шефът на НОИ Разград давал премии на сестра си

веселин николов   Шефът на НОИ в Разград Веселин Николов е в конфликт на интереси, реши комисията за установяването на порочната практика. Той е подписвал заповеди сестра му, която му е подчинена, да получава допълнително материално стимулиране към заплатата си. Законът го задължава да декларира тази обвързаност и да си направи отвод. А той не го е направил, мотивира се комисията, оглавявана от Филип Златанов.

Николов е шеф на регионалното управление на НОИ в града от повече от 20 години. Той е назначил сестра си Лилия Воденичарова през 1990 г. в направление “Пенсии” след конкурс. През 2009 г. тя става началник сектор. Комисията е установила, че заплатата й не се различава драстично от тази на останалите служители в структурата. Но пък редовно е получавала бонуси – нещо, което зависи от брат й. При това винаги над средното ниво за службата. Средният бонус през юли-август м.г. например е 247 лв., а тя е взела 295 лв.

Комисията обаче не намира, че самата Воденичарова е в нарушение, тъй като тя няма правомощия върху свързани с нея лица.

Николов може да атакува решението на комисията в съда. Ако то влезе в сила, ще му бъде издадено наказателно постановление, с което ще бъде глобен с от 7000 до 10 000 лв.

 

Информация от www.trud.bg

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.