Лудогорец разгроми с 4:0 Видима в Каварна

лудогорец разградПубликация от Novsport.com

 

 

Отборът на Лудогорец разгроми Видима Раковски с 4:0 в мач от 3-ия кръг на „А“ група. На стадиона в Каварна, головата серия за символичните домакини откри Емил Гъргоров в 35-ата минута. Само минута по-късно Марселиньо Коща удвои преднината и отново той в 66-ата минута придаде класическо изражение на резултата. Крайното 4:0 оформи резервата Жуниор Кешада.
Началните минути на срещата протекоха в абсолютна доминация на символичните домакините, като играчите на Видима успяха за първи път да преминат централната линия на терена едва в шестата минута. Постепенно момчетата на Костадин Ангелов се окопитаха и на свой ред също отпрваиха взор към противниковата врата.
Първото по-опасно положение в мача падна в 14-ата минута, когато Емил Гъргоров не успя да се възползва от фрапантна грешка на стража на Видима Василев, който изпусна една наглед безобидна топка право в краката на нисичкия халф на Лудогорец.
Гъргоров обаче като че ли не очакваше такъв подарък и от няколко метра стреля право в стража на гостите, който някак успя да избие в корнер.
Правеше впечатление, че бившият футболист на ЦСКА разиграваше отлично с десния бек Марселиньо, като двамата на няколко пъти разпиляха отбраната на Видима. Именно бразилецът можеше да се разпише на няколко пъти в следващите минути, но ударите му или бяха спасявани или преминаваха на сантиметри покрай гредите на вратата на гостите.
Последваха няколко силни минути за севлиевци, които надигнаха глава и дори можеха да открият резултата след удар на Веселин Стойков в 23-ата минута, избит с мъка от Голубович в корнер.
Все пак логичното се случи в 35-ата минута, когато Гъргоров разигра чудесно на двойно с Дяков, след което навлезе в наказателното поле на Видима, финтира двама бранители на гостите и с отмерен удар с левия крак забоде топката в левия ъгъл за 1:0.
Не бе изминала и една минута и феновете на Лудогорец имаха нов повод за радост. След абсолютно идентична ситуация Коща преодоля трима футболисти на гостите, след което пробиотляво в наказателното поле и също отбеляза в левия ъгъл,
удвоявайки преднината на разградчани.
Най-красивата атака на Лудогорец през първата част обаче не завърши с гол за съжаление на Мирослав Иванов, който три минути след втория гол, отигра с прекрасна задна ножица центирането на Шоко, след което топката премина на сантиметри встрани от дясната греда.
През втората част и двамата наставници прибегнаха и до трите си смени.  За Лудогорец отлично се включиха Михаил Александров и Жуниор Кешада, които заместиха съответно Димо Бакалов и Емил Гъргоров.
Само няколко минути след като се появи на терена младият Мишо Александров имаше на два пъти възможности да се разпише. Първо, останал очи в очи с Василев, не успя да го преодолее, тъй като стражът на Видима умело се хвърли в краката му и предотврати опасността. Малко след това силен удар на Александров разтресе напречната греда на вратата на севлиевци.
В 66-ата минута резултатът доби класическо изражение. Александров се пребори много добре с Митревски в наказателното поле на Видима, след което подаде към Коща, който от упор разстреля Василев за 3:0
В 74-ата минута резервата на разградчани Жуниор Кешада заби четвърти гол в мрежата на Видима, правейки разгрома пълен. Бразилецът се раписа с отмерен удар по земя от границата на наказателното поле.
От смените, които Костадин Ангелов направи, най-добре се представи Георги Какалов, който внесе свежест в нападение и на няколко пъти стреляше опасно, но Голубович бе на висота.

 

 

Фк Лудогорец

ФК ЛУДОГОРЕЦ

4 : 0

Краен

ВИДИМА РАКОВСКИ

Видима Раковски

20 август 2011 20:00, Зрители: 1500,
Гл.съдия: Калин Людмилов

Гол  1 : 0   23. Гъргоров  35′
Гол  2 : 0   84. Марселиньо Коща  36′
Гол  3 : 0   84. Марселиньо Коща  66′
Гол  4 : 0   11. Жуниор  73′
Фк Лудогорец
1. Голубович
20. Шоко
77. Грабус
5. Барт
33. Гулдан
8. Генчев
18. Дяков
84. Марселиньо Коща Гол Гол
19. Бакалов Смяна за състезател излизащ от игра
22. Иванов (к) Смяна за състезател излизащ от игра
23. Гъргоров Гол Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
13. Михайлов
3. Ярабица
11. Жуниор Кешада Смяна за състезател влизащ в игра
6. Дюлгеров
7. Александров Смяна за състезател влизащ в игра
21. Атанасов Смяна за състезател влизащ в игра
10. Колев
Старши треньор:
Ивайло Петев
Видима Раковски
16. Василев
19. Игнатов Смяна за състезател излизащ от игра
21. Митревски Жълт картон
3. Ашимов Смяна за състезател излизащ от игра
25. Панов
5. Георги Иванов (к)
9. Стойков
13. Хасан
10. Господинов Смяна за състезател излизащ от игра
14. Руслан Иванов Жълт картон
20. Атанас Иванов
Резерви:
22. Колев
11. Какалов Смяна за състезател влизащ в игра
6. Бранеков Смяна за състезател влизащ в игра
15. Русев Смяна за състезател влизащ в игра
8. Андонов
7. Кожухаров
17. Павлин Иванов
Старши треньор:
Костадин Ангелов

 

90+3′ Край на мача Край на мача
82′ Нов удар на Какалов, този път топката преминава на сантиметри над напречната греда.
81′ Голубович спасява силен удар на Какалов.
80′ Топовен изстрел на Станислав Генчев от 30 метра е избит с мъка от Василев в корнер
74′ Смяна за състезател влизащ в игра На негово място влиза Димо Атанасов, който поема и капитанската лента
74′ Смяна за състезател излизащ от игра Последна смяна в състава на разградчани. Капитанът Миро Иванов напуска терена
73′ Гол 4:0! Резервата Жуниор се раписва с отмерен удар по земя от границата на наказателното поле на Видима.
68′ Жуниор можеше да отбележи още с първото си докосване, но Василев избира в корнер
67′ Смяна за състезател влизащ в игра Жуниор влиза на негово място
67′ Смяна за състезател излизащ от игра Втора промяна в тима на Лудогорец. Емил Гъргоров напуска игра
66′ Гол 3:0 за Лудогорец! Александров се пребори много добре с Митревски в наказателното поле на Видима, след което подаде към Коща, който от упор разстреля Василев за 3:0
63′ Смяна за състезател влизащ в игра Вместо него в игра се появява Ангел Русев
63′ Смяна за състезател излизащ от игра Трета последна смяна в тима на Видима. Христо Господинов отстъпва мястото си на терена.
60′ Страхотен удар на Коща от точката на дузпата прелита над напречната греда на вратата на Видима.
57′ Смяна за състезател влизащ в игра Вместо него – Бранеков
57′ Смяна за състезател излизащ от игра Втора смяна в тима на Видима. Ашимов напуска терена
54′ Удар извън рамките на вратата Шоко намери чудесно Мишо Александров в средата на наказателното поле на Видима, чийто силен удар разтресе напречната греда.
51′ Миро Иванов извежда Мишо Александров сам срещу вратаря на Видима, който обаче се хвърли в краката на младока и предотрврати опасността.
50′ След нов самостоятелен пробив Гъргоров излиза очи в очи с Василев, но от десетина метра стреля право във Василев.
46′ Начало на мача Начало на второто полувреме
46′ Смяна за състезател влизащ в игра На негово място – Михаил Александров
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Първа промяна и в тима на Лудогорец. Бакалов излиза
46′ Смяна за състезател влизащ в игра Вместо него – Георги Какалов
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Първа смяна в отбора на Видима. Евгени Игнатов напуска игра
45′ Край на мача Край на първата част
44′ От много малък ъгъл Емил Гъргоров изпълни фалцово пряк свободен удар, след който топката летеше към горния ляв ъгъл на вратата на Видима, но Василев изби.
42′ Жълт картон Жълт картон за Руслан Иванов
39′ Евгени Игнатов отправи хубав удар към долния ляв ъгъл на вратата на Лудогорец, но Голубович успя да спаси.
39′ Bнимание Изключително изпълнение на Мирослав Иванов, който отигра със задна ножица центриране на Шоко и топката премина на сантриметри встрани от дясната греда.
36′ Гол 2:0 за Лудогорец! Мирослав Иванов пуска към Марселиньо Коща, който преодоля трима футболисти на Видима, нахлу отляво в наказателното поле и също прати кълбото в левия ъгъл на вратата на гостите.
35′ Гол ГОЛ за Лудогорец! Гъргоров разигра на двойно с Дяков, след което влезе в наказателното поле на Видима и след като финтира Митревски и Г. Иванов с отмерен удар с левия крак забоде топката в левия ъгъл за 1:0
32′ Страхотен удар на Гулдан от около 35 метра можеше да изненада стража на Видима, но той внимаваше и улови кълбото.
28′ Силен удар на Коща попада право в ръцете на Василев.
26′ Евгени Игнатов получи подаване от Господинов, след което напредна и стреля от движение в долния ляв ъгъл на вратата на Лудогорец. Голубович блестящо спасява.
24′ След изпълнението на корнера Шоко бе принуден да изчисти в нов ъглов удар. При второто изпълнение Хасан много технично завъртя топката под гредата, но Голубович внимаваше.
23′ Атанас Иванов намери Веселин Стойков, който нахлу в наказателното поле на Лудогорец и стреля силно в долния десен ъгъл, но Голубович изби в ъглов удар.
22′ Удар извън рамките на вратата След корнера Коща стреля много силно от границата на наказателното поле и топката премина на сантиметри над напречната греда
21′ Гъргоров овладя топката в половината на Видима и веднага намери Коща, който нахлу в наказателното поле на Видима и стреля мощно в долния ляв ъгъл, но Василев изби в корнер.
19′ Гъргоров мина като на парад през трима бранители на Видима, след което изведе много добре Коща, който от удобна позиция стреля покрай дясната греда.
14′ Bнимание Уникален пропуск на Гъргоров! Вратарят на Видима улови топката, след това я изпусна в краката на Гъргоров, който от три метра стреля право в стража на гостите. Корнер за Лудогорец.
10′ След първоначалния натиск на Лудогорец, футболистите на Видима поизравниха играта.
7′ Жълт картон Жълт картон за Радослав Митревски от тима на Видима, който фаулира Станислав Генчев
6′ Футболистите на Видима за пръв път преминават центъра едва в шестата минута.
4′ Бакалов проби мощно отдясно, топката му бе изчистена с шпагат от Ашимов в ъглов удар в полза на Лудогорец. Нищо интересно след корнера.
2′ Първи удар в мача. Прави го Миро Иванов, който стреля покрай лявата греда на вратата на Видима в аут
1′ Начало на мачаНачало на срещата. 
Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.