„Белите нощи“ на Разград

Белите нощи на Разград Фестивалът „Белите нощи на Разград” ще се проведе на 23 и 24 юни. Първата вечер ще бъде посветена на градските музеи, а втората на Археологическия резерват „Абритус”.
Началото на фестивала ще бъде от 19 часа на 23 юни в обновената и реконструирана къща-музей „Анание Явашов”. Програмата ще продължи след това в къщата-музей „Станка и Никола Икономови”, Етнографския музей и къщата-музей „Димитър Ненов”.
Изложба „Златото на Арбитус” ще бъде изложена в Археологически музей „Арбитус”. С историческа възстановка „Враг пред портите” в открития Лапидариум в Археологическия резерват „Арбитус” ще бъдат отбелязани 1760 години от битката между готи и римляни край Арбитус и смъртта на император Деций Траян.
Посетителите на фестивала ще могат да наблюдават възстановка на бит, военна техника и снаражение на римска военна част. Фестивалът „Белите нощи на Разград” ще бъде закрит с огнен спектакъл „Криле в огъня”.

 

Източник:
http://www.touristmedia.info/

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.